Theetuin

Samen met onze deelnemers en de Stichting Vrienden van Zorgboerderij Doruvael Buitenzorg zijn wij een project gestart; in de zomermaanden een theetuin runnen op onze zorgboerderij. Je zit heerlijk tussen de diertjes (met een hek ertussen ;-) met uitzicht op de weilanden. Wij maken veel dingen zelf en onze deelnemers leren hier het horecavak.

Je kan bij ons een taartje of een overheerlijke tosti van kazen van onze eigen boerderij eten. Of drink een kop thee van kruiden uit onze eigen tuin. 

De inkomsten van de theetuin gaan naar onze Stichting en hiervan kunnen wij dan weer onze inkopen doen, een training organiseren, gezellige uitjes doen of bijvoorbeeld onze dierenhokken opknappen. Alles vasthoudende aan onze visie: DOEN, BELEEF EN LEER!

Komen jullie snel een keertje langs? Oja, kijk goed naar de lucht als je bij ons langskomt, want wij hebben geen binnenlocatie.

Openingstijden mei tot oktober
Woensdag t/m vrijdag
10.00 uur tot 16.00 uur (uitgezonderd feestdagen)
Maandag, dinsdag en in de weekenden: op aanvraag voor groepen (min 8 personen)
Vanaf woensdag 15 mei zijn wij elke woensdag, donderdag en vrijdag van 10.00 – 16.00 uur geopend. Als je zeker wilt zijn van een plekje, dan kan je reserveren via info@doruvael-buitenzorg.nl.
 
* koffie, thee, cappuccino en verder verrassingen wat het seizoensweer ons brengt: soepen, warme choco etc….

Rondleidingen

Ben jij nieuwsgierig naar het leven op de boerderij? Wil jij weten hoe koeien worden gemolken door een robot en hoe kaas wordt gemaakt? Wij bieden een rondleiding aan op onze kaasboerderij, een leuke activiteit voor jong en oud!

Een kaasproeverij met speciaal geselecteerde wijnen, een rondleiding met een glaasje melk of aansluitend een boerenlunch? Op maat kunnen wij u een mooi activiteit aanbieden.

Bel ons voor de mogelijkheden op maat.

Wandel- en fietsroutes

Fietsroute: BOERgondische route (13km)

Op deze route zul je niet snel vooruitkomen, want je struikelt over local food. Overal langs de route kun je genieten van lokaal ambachtelijke geproduceerde producten bij Molen De Valk, Kaasboerderij Doruvael (EN ONZE THEETHUIN :-), Fruitbedrijf van Lint, The Old Bakery en tot slot kun je lekker eten in Het Oude Stadhuis en heerlijk overnachten na al die proeverijen in Hotel Montfoort.

Wandelroute: Bloklandroute (8 km)

De Bloklandroute (8 km) is een wandeling door de polder Heeswijk. De route begint bij het voormalige kasteel van Montfoort en ga je rechts richting Molen De Valk, daar links loopt je paralel aan de weilanden richting Blokland. Bij de T splitsing zie onze theetuin rechts en links loop je richting het polderlandschap in.

Dit gebied is een stilte gebied, ideaal om helemaal tot jezelf te komen en te genieten van het weidse uitzicht en de vele vogels zoals kieviten, tureluurs, grutto’s en ganzen.

Klompenpaden: Benedeneindse pad (7 km) en Eendenkooipad (17 km)

Ontdek het mooie buitengebied in het grensgebied van Lopik, Montfoort en Oudewater in het Groene Hart. Wandelen door een waterrijk natuurgebied en een cultuurhistorisch agrarisch landschap. Geniet van verschillende vogels, vergezichten en dorpsverhalen. Klompen aan, rugzak op en gaan.

Fietsroute: Groene Hart Willeskoproute (30 km)

Een fietsroute over smalle kades langs ‘copes’, langhuisboerderijen en door de historische stadjes Montfoort en Oudewater. Wij zijn een ANWB gastvrijpunt.

Als je deze routes combineert komt je halverwege langs onze theetuin Doruvael. Je mag een kijkje nemen in onze stallen en op vrijdag en zaterdag is onze boerderijwinkel open van 9.00 uur tot 16.00 uur.

Rondleidingen en boerenlunches voor groepen (min 8 personen) doen wij op afspraak.