Even voorstellen

In Montfoort, een karakteristieke stad gelegen in het Groene hart, vind je “Doruvael Buitenzorg”. In ons unieke familiebedrijf combineren wij de duurzame kaasboerderij (Doruvael) met een winkel aan huis (Doruvael ’t Kaasmeisje) en zorgverlening op maat (Doruvael Buitenzorg).

Ik zal mij zelf voorstellen: Ik ben de jongste dochter uit dit ondernemersgezin: Patricia Vlooswijk. Vanaf 2014 bied ik dagbesteding aan zowel jongeren als volwassen die (tijdelijk) buiten de reguliere arbeidsmarkt vallen. Lekker op de boerderij samen bezig zijn met nuttig werk onder professionele begeleiding en betrokken vrijwilligers.

Zelf heb ik een passie voor werken met mensen met een beperking. Na mijn studie Psychologie ben ik o.a. gaan werken op woon en dagbestedinggroepen als groep- activiteitenbegeleidster in de gehandicaptenzorg. En later als jobcoach en begeleid ik jong volwassenen met een beperking (Wajong) in en naar de reguliere arbeidsmarkt.

Het werken met deze bijzondere doelgroep is erg leuk. Het is mooi om te zien dat iedereen zijn talenten kan laten gelden door zich nuttig te maken in de maatschappij, op welke manier dan ook.

Om deze passie te combineren met mijn liefde voor het buitenleven, op de boerderij waar ik zelf ben opgegroeid is een cadeau!

Kaasboerderij Doruvael: www.doruvael.nl
Doruvael ’t Kaasmeisje: www.hetkaasmeisje.nl

Missie

Doruvael Buitenzorg biedt een werkplek aan, waar je ongedwongen jezelf kan zijn, waar niet wordt gekeken naar beperkingen, maar juist naar de mogelijkheden, waardoor ieders talent tot bloei kan komen. Dit creëer je door deel te nemen midden in de maatschappij aan activiteiten die er toe doen. Hierdoor groeit je eigenwaarde en neemt de zelfredzaamheid, sociale vaardigheden en participatie in de maatschappij toe. Doe, beleef & leer!

Visie

Participatie is een belangrijk onderdeel binnen onze maatschappij voor nu en voor in de toekomst. Door ook de kwetsbare groep in onze samenleving lokaal een zinvolle dagbesteding te bieden, biedt Doruvael Buitenzorg mogelijkheden om hieraan bij te dragen. Zinvolle dagbesteding is hier zonder tijdsdruk en waar men aan het einde van de dag een voldaan gevoel van heeft gekregen, ieder op zijn manier. Veiligheid, humor en respect zijn de hoofd ingrediënten van deze visie!

Doelstellingen

Onze boerderij

Sinds 1985 bestaat de boerderij Doruvael en sinds 1993 is er begonnen met kaasmaken en ook de winkel is toen opengegaan. In 1985 hebben we ons bedrijf verplaatst van Mastwijk naar Blokland, middels de Ruilverkaveling. De naam is ontleend aan deze ruilverkaveling, DOor RUilverkaveling VAn ELders.

Jirco Vlooswijk heeft in 2014 het bedrijf overgenomen van zijn ouders Ad en Ans Vlooswijk. Het is de afgelopen jaren een modern bedrijf geworden, die met zijn tijd meegaat. Er zijn 100 melkkoeien, die door robots worden gemolken. Daarbij is er op de boerderij nog eens veertig stuks jongvee. Elke week worden er ruim 400 kazen gemaakt.

Verder dragen wij het milieu, de natuur en het landschap een warm hart toe. We gebruiken zo min mogelijk kunstmest om zonder milieubelasting toch een goede grasproductie te bereiken.

 

Ook zijn we lid van een agrarische natuur-vereniging en doen we dus van alles voor de natuur. We beschermen weidevogels en planten bosjes op de hoekjes van de percelen, zodat allerlei dieren zich hierin kunnen vestigen.

Op de boerderij runt nu zus Bianca de boerderijwinkel, naast haar winkel in Oudewater ’t Kaasmeisje) en jongte telg van de familie Vlooswijk de zorgboerderij (sinds 2014) en theetuin.

Doruvael is dus een echt familiebedrijf.